eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Moje chrupiące gofry

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gofry są naprawdę smaczne,dzieci najczęściej je jedzą z dżemem lub bitą śmietaną.Bardzo lubię im je robić bo są pyszne.

Moje chrupiące gofry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Moje chrupiące gofry

 

 

Sposób przygotowania:

Moje chrupiące gofry
Jajka umyć i oddzielić żółtka od białek i ubić na sztywną pianę można ze szczyptą soli. Żółtka ubić połączyć z mlekiem,wodą i mąkami. Ubić dokładnie. Na koniec dodać ubitą pianę z białek lekko wymieszać. Na ciepłą gofrownicę wlewać porcjami małymi     ok 2 łyżek. Piec na złoty kolor, można jeść z dowolnymi smakami.
Moje chrupiące gofry
najpierw ubiłam pianę na sztywno i dodałam resztę składników
Moje chrupiące gofry
piekłam w nagrzanej gofrownicy na złoty kolor
Moje chrupiące gofry
wyszły smaczne i chrupiące nawet z pudrem