Strona główna Moje kluski śląskie z mięsem

Moje kluski śląskie z mięsem

Kluski « poprzedni | następny »
oszude

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 2
Moje kluski śląskie z mięsem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne danie z wykozystaniem mięsa z zupy.


trudność: łatwe
czas:

Moje kluski śląskie z mięsem - SKŁADNIKI:

Moje kluski śląskie z mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odlać i dobrze utłuc żeby nie było grudek, dać do wystudzenia. Mięso z rosołu obrać aby nie było kości i przemielić przez maszynkę razem z cebulą podsmazoną na małej ilości tłuszczu. Doprawić solą pieprzem i majerankiem i dobrze wyrobić. Z gotowego farszu uformować małe kulki i ułozyć je na deseczce. Gdy ziemniaki będą juz tylko ciepłe przełozyć do miski i uklepać je równo. Podzielić na cztery i wyciągnąć jedną część ziemniaków na bok. W to miejsce wsypać mąke ziemniaczaną , dodać szczyptę soli i zarobić wszystko na gładką mase. Formować wałek i pokroić go na małe kawałki. Każdy kawałek brać w dłonie i formować krążki , w każdy krążek wkładać kulke z mięsa i zlepiać je. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Od wypłynięcia gotujemy około 3-4 minuty. Podawać z okrasą lub sosem pieczeniowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje kluski śląskie z mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Kluski śląskie z sosem pieczeniowym i surówką Kluski ziemniaczane
Kluski śląskie Joanny Kluseczki z serem z mąki razowej Pampuchy z owocowym sosem
Marchewkowe leniwe / kopytka Kluseczki ziemniaczano-serowe z kaszą manną Kluski śląskie z sosem drobiowym
Kluski z surowych ziemniaków Kopytka Eli z niespodzianką  Pierogi leniwe z kaszą manną

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane