Strona główna Moje kluski śląskie z mięsem

Moje kluski śląskie z mięsem

Kluski « poprzedni | następny »
oszude - Przepis na: Moje kluski śląskie z mięsem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Moje kluski śląskie z mięsem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne danie z wykozystaniem mięsa z zupy.


trudność: łatwe
czas:

Moje kluski śląskie z mięsem - SKŁADNIKI:

  • 500g mięso ugotowane z rosołu
  • 1 duża cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól , pieprz
  • majeranek
  • 1000g ziemniaki
  • mąka ziemniaczana

Moje kluski śląskie z mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odlać i dobrze utłuc żeby nie było grudek, dać do wystudzenia. Mięso z rosołu obrać aby nie było kości i przemielić przez maszynkę razem z cebulą podsmazoną na małej ilości tłuszczu. Doprawić solą pieprzem i majerankiem i dobrze wyrobić. Z gotowego farszu uformować małe kulki i ułozyć je na deseczce. Gdy ziemniaki będą juz tylko ciepłe przełozyć do miski i uklepać je równo. Podzielić na cztery i wyciągnąć jedną część ziemniaków na bok. W to miejsce wsypać mąke ziemniaczaną , dodać szczyptę soli i zarobić wszystko na gładką mase. Formować wałek i pokroić go na małe kawałki. Każdy kawałek brać w dłonie i formować krążki , w każdy krążek wkładać kulke z mięsa i zlepiać je. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Od wypłynięcia gotujemy około 3-4 minuty. Podawać z okrasą lub sosem pieczeniowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje kluski śląskie z mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluski z kalafiora Mięciutkie kopytka Serowe kluski z dyniowym puree
Szpinakowe kluseczki Kładzione kluski dyniowe z masłem szałwiowym Kluski ziemniaczane zwane śląskimi
Pokrzywowe kluski śląskie Kopytka z leśnymi grzybami i orzechami Kluski kładzione z jabłkami
Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu Kluski leniwe z suszoną miętą Kluski z makiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane