Strona główna Moje kluski śląskie z mięsem

Moje kluski śląskie z mięsem

Kluski « poprzedni | następny »
oszude - autor przepisu Moje kluski śląskie z mięsem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Moje kluski śląskie z mięsem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne danie z wykozystaniem mięsa z zupy.


trudność: łatwe
czas:

Moje kluski śląskie z mięsem - SKŁADNIKI:

  • 500g mięso ugotowane z rosołu
  • 1 duża cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól , pieprz
  • majeranek
  • 1000g ziemniaki
  • mąka ziemniaczana

Moje kluski śląskie z mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odlać i dobrze utłuc żeby nie było grudek, dać do wystudzenia. Mięso z rosołu obrać aby nie było kości i przemielić przez maszynkę razem z cebulą podsmazoną na małej ilości tłuszczu. Doprawić solą pieprzem i majerankiem i dobrze wyrobić. Z gotowego farszu uformować małe kulki i ułozyć je na deseczce. Gdy ziemniaki będą juz tylko ciepłe przełozyć do miski i uklepać je równo. Podzielić na cztery i wyciągnąć jedną część ziemniaków na bok. W to miejsce wsypać mąke ziemniaczaną , dodać szczyptę soli i zarobić wszystko na gładką mase. Formować wałek i pokroić go na małe kawałki. Każdy kawałek brać w dłonie i formować krążki , w każdy krążek wkładać kulke z mięsa i zlepiać je. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Od wypłynięcia gotujemy około 3-4 minuty. Podawać z okrasą lub sosem pieczeniowym.



Komentarze do Moje kluski śląskie z mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Pampuchy, parowce, kluski na parze, buchty Pyzy ziemniaczane z mięsem Kopytka ziemniaczane z otrębami
Babcine kopytka Kopytka na słodko Kluski lane przepis podstawowy
Mini kopytka z koperkiem Gnocchi klasyczne z bułeczką na maśle Kluchy szare z boczkiem i twarogiem
Domowy makaron nitki Kryzysowe pomarańczowe kluseczki Kluski ślaskie z pieczarkami
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane