p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Moje mielone z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zwykłe mielone z indyka z dodatkami

Moje mielone z indyka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Moje mielone z indyka

 

  • 750 g mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majeranku
  • 3 łyżki oleju
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów

Sposób przygotowania:

Moje mielone z indyka
W miseczce namoczyć bułkę w mleku, do drugiej miski przełożyć mięso, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, wbić jajko, wsypać czosnek, majeranek, doprawić solą i pieprzem wg upodobań. Dokładnie mase wyrobić ręką, dodać odciśniętą bułkę i jeszcze raz wyrobić masę. Formować dość duże kotlety, które następnie obtaczać w bułce tartej, układamy je na desce. Rozgrzewamy patelnię grillową z olejem i smażymy dokładnie kotlety z każdej strony, podajemy je z duszonymi kartoflami posypanymi koperkiem.
Moje mielone z indyka
W miseczce namoczyć bułkę w mleku, do drugiej miski przełożyć mięso
Moje mielone z indyka
dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, wbić jajko, wsypać czosnek, majeranek, doprawić solą i pieprzem
Moje mielone z indyka
Rozgrzewamy patelnię grillową z olejem i smażymy dokładnie kotlety z każdej strony