paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moje paszteciki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealne jak dodatek do barszczu czerwonego

moje paszteciki z pieczarkami

Składniki:

moje paszteciki z pieczarkami

 

  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kostka rosołowa
  • garść kapusty kiszonej
  • majeranek
  • vegeta
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

moje paszteciki z pieczarkami
Piersi z dodatkiem kostki gotujemy w wodzie. Studzimy i za pomocą maszynki mielimy. Kapustę kroimy jeśli jest bardzo długa i również gotujemy do miękkości. Cebulę wraz z czosnkiem obieramy i drobno siekamy. Następnie smażymy na oleju. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, smażymy je następnie na oleju. Gdy wszystkie składniki są gotowe mieszamy je. Całość doprawiamy majerankiem, pieprzem i vegeta do smaku. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i kroimy w prostokąty podobnej wielkości. Na każdy kawałek cista nakładamy farsz i zwijamy je tak aby farsz był w środku. Jajko rozbijamy widelcem i smarujemy nim każdy pasztecik. Pieczemy je 15 min w 180C