Kada

Kada

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Moje pierniczki bezglutenowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje pierwsze autorskie pierniczki bezglutenowe. Najlepiej smakują przygotowane tydzień wcześniej, przechowywane w puszce ze skórką jabłka.

Moje pierniczki bezglutenowe

Składniki:

Moje pierniczki bezglutenowe

 

 

Sposób przygotowania:

Moje pierniczki bezglutenowe
Masło, przyprawę do pierników oraz miód - rozpuścić w garnuszku na małym ogniu i ostudzić. Potem wlewamy miodową mieszankę do mąk wymieszanych z proszkiem do pieczenia. Wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na około 2 godz. Cisto po upływie określonego czasu wyjmujemy i rozwałkowujemy na ok 4 mm. Wycinamy odpowiednie wzorki i pieczmy w piekarniku w temp. 150*C przez ok 7-8 min. Ostudzone pierniczki dekorujemy.