superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Moje pierogi z mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jedne z ulubionych pierogów moich dzieci

Moje pierogi z mięsem

Składniki:

Moje pierogi z mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Moje pierogi z mięsem
Mięso gotujemy z włoszczyzną do miękkości i doprawiamy ziarenkami smaku. Jak mięso będzie gotowe i ostudzone to miksujemy je razem z ugotowaną marchewką w rozdrabniaczu. dodajemy trochę powstałego wywaru rosołowego,aby masa mięsna nie była zbyt sucha SKŁADNIKI NA CIASTO : 4 szklanki mąki 1 jajko ciepła woda sólWszystkie składniki łączymy i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie. Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego krążki. Na środku układać farsz i zamykać, sklejając na brzegach. Ugotować we wrzącej wodzie z jedną łyżką oliwy. Wyjmować pierogi jak wypłyną.