luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Moje ratatouille

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

A na dodatek - ratatouille z cukinią i bakłażanem odpowiednio doprawione i smażone na masełku i podduszone do miękkości

 Moje ratatouille

Składniki:

Moje ratatouille

 

Sposób przygotowania:

Moje ratatouille
Baklazan umyc i pokroic na polplasterki, posolic i odstawic. Cebule obrac, pokroic na drobno, posolic i usmazyc na rozgrzanym tluszczu. Marchewke obrac, pokroic na plasterki i dodac do cebuli. Posypac vegeta i dusic pod przykryciem na pol miekko. Nastepnie dodac baklazan, posypac vegeta i dusic kilka minut. Na koniec dodac umyta i pokrojona cukinie i obrany i zmiazdzony czosnek. Dusic krotko, warzywa nie moga byc za miekkie. Przyprawic do smaku sola i chilli.