Moje serdelki

Kiełbasy « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Moje serdelki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 995
Moje serdelki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Najlepsze serdelki mojej roboty


trudność: średne
czas:

Moje serdelki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wieprzowina pokrojona,
  • 250 g słonina,
  • 1/2 kg wołowina chuda,
  • 2 g saletra,
  • 50 g Sól,
  • 1/2 łyżeczki cukier,
  • pieprz,
  • jelita cienkie
  • 2 szkl wody

Moje serdelki - PRZYGOTOWANIE:

Pokrojone mięso wymieszać z saletrą i solą, odstawić na dobę. Następnie mięso i słoninę przekręcić 2 razy przez maszynkę. Dodać przyprawy i około 2 szklanki. Wody. Masę mięsną bardzo dokładnie wyrobić. Napełniać masą jelita i przewiązywać co 10 cm. Serdelki obsuszyć i uwędzić w zimnym dymie. Przed podaniem sparzyć we wrzątku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje serdelki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Danie jednogarnkowe - makaron z kiełbaską w sosie
Cukiniowy Misz-Masz Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy Parówki w cieście francuskim
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem Grillowana kiełbasa śląska Młoda kapusta z koperkiem
Kiełbasa zapiekana Biała z wiśniami , kolorowym pieprzem i rozmarynem Wielkanocna biała kiełbasa

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane