Moje serdelki

Kiełbasy « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Moje serdelki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 961
Moje serdelki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Najlepsze serdelki mojej roboty


trudność: średne
czas:

Moje serdelki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wieprzowina pokrojona,
  • 250 g słonina,
  • 1/2 kg wołowina chuda,
  • 2 g saletra,
  • 50 g Sól,
  • 1/2 łyżeczki cukier,
  • pieprz,
  • jelita cienkie
  • 2 szkl wody

Moje serdelki - PRZYGOTOWANIE:

Pokrojone mięso wymieszać z saletrą i solą, odstawić na dobę. Następnie mięso i słoninę przekręcić 2 razy przez maszynkę. Dodać przyprawy i około 2 szklanki. Wody. Masę mięsną bardzo dokładnie wyrobić. Napełniać masą jelita i przewiązywać co 10 cm. Serdelki obsuszyć i uwędzić w zimnym dymie. Przed podaniem sparzyć we wrzątku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje serdelki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Danie jednogarnkowe - makaron z kiełbaską w sosie Cukiniowy Misz-Masz
Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy Parówki w cieście francuskim Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem
Grillowana kiełbasa śląska Młoda kapusta z koperkiem Kiełbasa zapiekana
Biała z wiśniami , kolorowym pieprzem i rozmarynem Wielkanocna biała kiełbasa Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane