Moje serdelki

Kiełbasy « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Moje serdelki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1004
Moje serdelki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Najlepsze serdelki mojej roboty


trudność: średne
czas:

Moje serdelki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wieprzowina pokrojona,
  • 250 g słonina,
  • 1/2 kg wołowina chuda,
  • 2 g saletra,
  • 50 g Sól,
  • 1/2 łyżeczki cukier,
  • pieprz,
  • jelita cienkie
  • 2 szkl wody

Moje serdelki - PRZYGOTOWANIE:

Pokrojone mięso wymieszać z saletrą i solą, odstawić na dobę. Następnie mięso i słoninę przekręcić 2 razy przez maszynkę. Dodać przyprawy i około 2 szklanki. Wody. Masę mięsną bardzo dokładnie wyrobić. Napełniać masą jelita i przewiązywać co 10 cm. Serdelki obsuszyć i uwędzić w zimnym dymie. Przed podaniem sparzyć we wrzątku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje serdelki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Kapusta Eli z dynią Parówki po angielsku (zamiast flaków) Gulasz z parówek
Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Danie jednogarnkowe - makaron z kiełbaską w sosie
Cukiniowy Misz-Masz Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy Parówki w cieście francuskim
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem Grillowana kiełbasa śląska Młoda kapusta z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane