Moje serdelki

Kiełbasy « poprzedni | następny »
Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1047
Moje serdelki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Najlepsze serdelki mojej roboty


trudność: średnie
czas:

Moje serdelki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wieprzowina pokrojona,
  • 250 g słonina,
  • 1/2 kg wołowina chuda,
  • 2 g saletra,
  • 50 g Sól,
  • 1/2 łyżeczki cukier,
  • pieprz,
  • jelita cienkie
  • 2 szkl wody

Moje serdelki - PRZYGOTOWANIE:

Pokrojone mięso wymieszać z saletrą i solą, odstawić na dobę. Następnie mięso i słoninę przekręcić 2 razy przez maszynkę. Dodać przyprawy i około 2 szklanki. Wody. Masę mięsną bardzo dokładnie wyrobić. Napełniać masą jelita i przewiązywać co 10 cm. Serdelki obsuszyć i uwędzić w zimnym dymie. Przed podaniem sparzyć we wrzątku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje serdelki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Biała kiełbasa grillowana w musztardowej marynacie Parówki po angielsku  Krupnik na białej kiełbasie
Kiełbasy z grzybami Biała kiełbasa w jabłkach i cebuli Naleśniki Eli z parówką
Domowa mielonka z dodatkami Domowa wędzona kiełbasa  Pęczotto Eli na bogato
Zawijane bułeczki z białą kiełbasą Kapusta Eli ala szybki bigos Szybki makaron Eli ala łazanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane