Strona główna Moje śledzie na kwaśno

Moje śledzie na kwaśno

Śledź « poprzedni | następny »
oszude - Przepis na: Moje śledzie na kwaśno offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Moje śledzie na kwaśno
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo fajne i szybkie sledzie,smakują już na następny dzień.


trudność: łatwe
czas:

Moje śledzie na kwaśno - SKŁADNIKI:

  • 500g śledzie matiasy
  • 2 szt duże cebule
  • 1/2 szklanki octu
  • 1, 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru
  • pieprz grubo mielony
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • sól

Moje śledzie na kwaśno - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie matiasy najlepiej takie w oleju, wytjąć i odsączyć. Cebule obrać i pokroić w piórka, zasolić i mocno wycisnąć. Przełozyć do ściereczki i wycisnąć sok. Wysypać na sitko i przelać zimną wodą, odcisnąć. Do cebuli dodać pieprz grubo mielony, gorczyce i olej, wymieszać. Półtorej szklanki wody zagotować , dodać cukier i wlać ocet, odstawić do wystygnięcia. Gdy filety śledziowe odciekną z nadmiaru oleju, kroimy je na 3-4 ukośne kawałki. Mieszamy pokrojone śledzie z cebulą. Do dużego słoika przekładamy śledzie z cebulką. Gdy zalewa jest chłodna zalewamy śledziki i wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakują w dniu następnym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje śledzie na kwaśno  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie marynowane Śledzie po kaszubsku Sałatka śledziowa z pomarańczą
Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi Śledzie w sosie musztardowym Śledzie Dareczka
Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa Pyszne śledzie Haliny
Lasagne z pieczarkami i rybą Śledzie smażone Śledzie w curry

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane