Strona główna Moje śledzie na kwaśno

Moje śledzie na kwaśno

Śledź « poprzedni | następny »
oszude

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 3
Moje śledzie na kwaśno
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo fajne i szybkie sledzie,smakują już na następny dzień.


trudność: łatwe
czas:

Moje śledzie na kwaśno - SKŁADNIKI:

  • 500g śledzie matiasy
  • 2 szt duże cebule
  • 1/2 szklanki octu
  • 1, 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru
  • pieprz grubo mielony
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • sól

Moje śledzie na kwaśno - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie matiasy najlepiej takie w oleju, wytjąć i odsączyć. Cebule obrać i pokroić w piórka, zasolić i mocno wycisnąć. Przełozyć do ściereczki i wycisnąć sok. Wysypać na sitko i przelać zimną wodą, odcisnąć. Do cebuli dodać pieprz grubo mielony, gorczyce i olej, wymieszać. Półtorej szklanki wody zagotować , dodać cukier i wlać ocet, odstawić do wystygnięcia. Gdy filety śledziowe odciekną z nadmiaru oleju, kroimy je na 3-4 ukośne kawałki. Mieszamy pokrojone śledzie z cebulą. Do dużego słoika przekładamy śledzie z cebulką. Gdy zalewa jest chłodna zalewamy śledziki i wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakują w dniu następnym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje śledzie na kwaśno  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami Śledzie z ciecierzycą
Filety śledziowe w zalewie Śledziki z pieczoną papryką Śledziowa z ketchupem
Tatar ze śledzia wg Zub3ra Sałatka śledziowa z groszkiem i jajkiem Sałatka śledziowa z koperkiem
Pasta śledziowa Eli do kanapek Śledzie w musztardzie Ziemniaki z śledziową czapeczką

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane