Strona główna Moje śledzie na kwaśno

Moje śledzie na kwaśno

Śledź « poprzedni | następny »
oszude - Przepis na: Moje śledzie na kwaśno offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Moje śledzie na kwaśno
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo fajne i szybkie sledzie,smakują już na następny dzień.


trudność: łatwe
czas:

Moje śledzie na kwaśno - SKŁADNIKI:

  • 500g śledzie matiasy
  • 2 szt duże cebule
  • 1/2 szklanki octu
  • 1, 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru
  • pieprz grubo mielony
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • sól

Moje śledzie na kwaśno - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie matiasy najlepiej takie w oleju, wytjąć i odsączyć. Cebule obrać i pokroić w piórka, zasolić i mocno wycisnąć. Przełozyć do ściereczki i wycisnąć sok. Wysypać na sitko i przelać zimną wodą, odcisnąć. Do cebuli dodać pieprz grubo mielony, gorczyce i olej, wymieszać. Półtorej szklanki wody zagotować , dodać cukier i wlać ocet, odstawić do wystygnięcia. Gdy filety śledziowe odciekną z nadmiaru oleju, kroimy je na 3-4 ukośne kawałki. Mieszamy pokrojone śledzie z cebulą. Do dużego słoika przekładamy śledzie z cebulką. Gdy zalewa jest chłodna zalewamy śledziki i wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakują w dniu następnym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moje śledzie na kwaśno  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledź w pomidorach z rodzynkami Śledziowa fantazja Śledzie marynowane
Śledzie po kaszubsku Sałatka śledziowa z pomarańczą Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi
Śledzie w sosie musztardowym Śledzie Dareczka Mielone Eli ze śledziem
Pasta śledziowa do pieczywa Pyszne śledzie Haliny Lasagne z pieczarkami i rybą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane