msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Moje śledzie po cygańsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Świetne nie tylko na wigilię ale i do wódeczki super

Moje śledzie po cygańsku

Składniki:

Moje śledzie po cygańsku

 

  • 1 kg filetów śledziowych solonych
  • szklanka keczupu
  • 3/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki cukru
  • 5 dużych cebul
  • 10 ogórków konserwowych

Sposób przygotowania:

Moje śledzie po cygańsku
Śledzie wymoczyć 1-2 godziny.Pokroić w paski.Podobnie górki konserwowe.Cebule pokroić w kostkę,sparzyć wrzątkiem.Wymieszać keczup oliwę ,musztardę i cukier.Dobrze wymieszać.Połączyć ze śledziami i warzywami. Najlepiej wstwić do lodówki na noc,wtedy uzyskamy odpowiedni smak.Smacznego