paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moje szybkie leczo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

do leczo można wkroić kiełbasę

moje szybkie leczo

Składniki:

moje szybkie leczo

 

Sposób przygotowania:

moje szybkie leczo
Bakłażana obieramy ze skórki i następnie kroimy w kostkę. oprószamy go solą i odstawiamy na 10 min do momentu puszczenia soku. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry kroimy w kostkę. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Następnie podsmażamy ją na oleju. Po chwili dodajemy do niej pieczarki a następnie paprykę, mieszamy. Bakłażana odsączamy i również wraz z pomidorami dokładamy na patelnię. Całość doprawiamy cukrem, pieprzem i solą do smaku. Dodajemy koncentrat, dokładnie mieszamy i na wolnym ogniu dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw.