oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moje żeberka duszone w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne duszone żeberka ze smakowitą i zdrową kapusta kiszoną.

Moje żeberka duszone w kapuście

Składniki:

Moje żeberka duszone w kapuście

 

Sposób przygotowania:

Moje żeberka duszone w kapuście
Żeberka umyć pod zimna wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w mniejsze kawałki. Ja kroje co dwa żeberka. Gdy już mamy pokrojone należy je doprawić ztartym czosnkiem, kminkiem, pieprzem, solą, papryką mieloną. Tak przygotowane żeberka smażymy na rozgrzanym smalcu z każdej strony w dużym i głębokim rondlu. Gdy sie zarumienią dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Odciskamy kiszoną kapuste z nadmiaru soku i przykrywamy nią żeberka i podlewamy odrobiną wody. Przykryć i dusimy około 45 minut. Podajemy do ziemniaków z wody żeberko i troche kapusty.