olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Morszczuk pieczony po chińsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rozpływająca się w ustach ryba pieczona w folii, jest pyszna, zdrowa, zachowuje swoje wartości odżywcze oraz jest niskokaloryczna ^^

Morszczuk pieczony po chińsku

Składniki:

Morszczuk pieczony po chińsku

 

  • 3opakowania filetów z morszczuka niepanierowanych, nie powiem dokładnie ile, bo różnej wielkości rte filety, ale opakowania po jakieś 200 gram jedno.
  • 20dag sera gouda
  • 2 łyzki koncentatu pomidorowego
  • sol
  • pieprz
  • przyprawa chińska
  • posiekana zielenina

Sposób przygotowania:

Morszczuk pieczony po chińsku
Filety wyjąć z pudełka, rozdzielić. Pomiędzy dwa pojedyncze filety kłaść plaster sera uprzednio posmarowany koncentratem pomidorowym. Folię posmarować masłem i owijać nią (tak jak kanapeczki) porcje filetów. Owinięte filety ułozyć na blaszce do pieczenia, zapiekać przez 30 minut w mocno nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpłynie. Podawać w odwiniętej folii(aluminiowa, aby ryba nie wystygła), posypane posiekaną zieloną pietruszka.