alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Morszczuk smażony w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trochę kaloryczne ale bardzo smaczne .

Morszczuk smażony w cieście

Składniki:

Morszczuk smażony w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk smażony w cieście
Morszczuka rozmrozić i osuszyć . Posolić .Posypać pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki, jajka, mleka ,szczypty papryki , curry i soli. Na patelni rozgrzać mocno olej .Rybę maczać w cieście i kłaść na wrzący olej. Smażyć aż ciasto od spodu się zarumieni . Przewrócić delikatnie łopatką do mięsa na drugą stronę i dalej smażyć na rumiano. Potem zmniejszyć gaz i dosmażyć rybę . Podawać z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

Tagi:

jajko jajka