Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Morszczuk w pysznej chrupiącej panierce - tradycyjny smak :)

Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki

 

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki
Rybkę dokładnie rozmrażamy i osuszamy papierowym ręcznikiem, przygotowujemy dwa talerzyki na jednym mąkę pszenną, na drugim jajko roztrzepane z solą i pieprzem, na patelni rozgrzewamy olej, rybkę obtaczamy a mące, w jajku, ponownie a mące i w jajku i wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki
rybkę osuszamy i przygotowujemy do panierowania
Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki
rybkę obtaczamy na początku w mące pszennej
Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki
nastepnie obtaczamy w jajku mące jajku i wrzucamy na tłuszcz
Morszczuk w chrupiącej panierce z mąki
rybkę smażymy na złoty kolor z dwóch stron

Tagi:

jajko jajka