L_O_G_A_N

L_O_G_A_N

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Morszczuk w czerwonym winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To danie powinno posmakować tym z Was, którzy lubią rybę delikatną.

Morszczuk w czerwonym winie

Składniki:

Morszczuk w czerwonym winie

 

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk w czerwonym winie
Filety morszczuka kroję na mniejsze kawałki, każdy posypuję solą, kładę orzecha i rodzynki. Zwijam i spinam wykałaczką.
Do naczynia żaroodpornego wlewam oliwę, układam roladki, dodaję też czosnek do smaku.
Zalewam całość winem z wodą. Wstawiam do nagrzanego do 200 C piekarnika, piekę ok. 20 minut, aż mięso będzie jasne i miękkie w środku.