Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Morszczuk w papilotach

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Każdą podwójną kostkę filetów przekrajać ostrym nożem na 3 części.

Morszczuk w papilotach

Składniki:

Morszczuk w papilotach

 

  • 2 małe opakowania (po 38 dag) morszczuka
  • 12 wąskich, cienkich pasków sera gouda lub edamskiego
  • 12 długich, cienkich pasków wędzonego boczku
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Morszczuk w papilotach
Każdą podwójną kostkę filetów przekrajać ostrym nożem na 3 części. Powstałe paluszki ostrożnie rozdzielić, włożyć do środka pasek sera, złożyć ponownie i owinąć spiralnie paskiem boczku, który należy przypiąć na obu końcach wykałaczką. Tak przygotowane paluszki włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć od chwili rozmrożenia 10 minut. Obracać, by ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron. Podawać wprost z patelni, rumiane i chrupiące, do różnego rodzaju surówek i pikantnych sosów.

Tagi:

sery ser