czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Morszczuk w zielonym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polecam wszystkim który znudziła się zwyczajnie panierowana i smażona ryba.

Morszczuk w zielonym sosie

Składniki:

Morszczuk w zielonym sosie

 

  • 3 filety z morszczuka
  • 3-4 dkg masła
  • 3 łyżeczki wasabi (ostry sos chrzanowy)
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1 łyżka mąki
  • 1,1/2szkl. bulionu z warzyw (używam kostkę warzywną z winiar)
  • sok z połowy cytryny
  • sól,pieprz biały

Sposób przygotowania:

Morszczuk w zielonym sosie
Fileta skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć białym pieprzem.Wyłożyć na blasze z papierem do pieczenia posmarowanym margaryną.Piec w 200*C ok.30 min.Z masła i mąki zrobić zasmażkę zalać bulionem.W kubku wymieszać wasabi ze śmietaną wlać do sosu,zagotować.Sosem polać upieczoną rybę.

Tagi:

sosy