klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Mortadela w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mortadela w panierce z jajka i bułki tartej to znakomity zamiennik w zamian za wędlinę. Jeżeli masz już przesyt sklepowej wędliny to spróbuj smażonej mortadeli.

Mortadela w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mortadela w panierce

 

Sposób przygotowania:

Mortadela w panierce

ETAP 1:

Do miski wbij jajka i rozbij je widelcem następnie dodaj sól i pieprz. Wymieszaj jeszcze raz jajko z przyprawami. Na talerz wysyp bułkę tartą. Mortadelę w plastrach zamocz w jajku i obtocz w bułce tartej. Na patelnię wlej odrobinę oleju i dobrze go rozgrzej. Na dobrze rozgrzanym oleju smaż mortadelę na złoty kolor.

Mortadela w panierce
Jajka rozbij do miski i dodaj sól i pieprz.
Mortadela w panierce
Po obtoczeniu w jajku otaczamy mortadelę w bułce tartej.