madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Mortadela w złotej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rzadko robię to danie ale kiedy nie mam czasu a obiad trzeba zrobić na już to się sprawdza. Tylko ziemniaki i mizeria do tego i obiad rewelacja.

Mortadela w złotej panierce

Składniki:

Mortadela w złotej panierce

 

  • 1 kg. mortadeli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka jarzynki
  • 2 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mortadela w złotej panierce
Mortadelę kroimy na plastry według własnego uznania.

Jajka roztrzepujemy widelcem i mieszamy z jarzynką. Bułkę tartą i wsypujemy na talerz. Plastry mortadeli panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony do momentu, aż nabierze złotobrązowej barwy.