mrowka211

mrowka211

Kucharz
[Przepisów: 6]

Mozzarella na ciepło

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mozzarella z pomidorami i opiekany chleb z czosnkeim

Mozzarella na ciepło

Składniki:

Mozzarella na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Mozzarella na ciepło
mozzarelle i pomidory kroimy w plastry i układamy na zmianę w blaszce lub naczyniu żaroodpornym. wkładamy do piekarnika na ok 5-10 min (aż ser się roztopi). Czosnek przeciskamy przez praskę (ile kto lubi), mieszamy z masłem. Smarujemy niezbyt grube kromki chleba bądź bułki (nie za grubo bo będzie bardzo tłuste) i zrumieniamy na patelni lub w piekarniku. Mozzarelle po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem.

Tagi:

sery chleb ser