sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Mrożona kawa z akcentem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna mrożona kawa na upalne popołudnia. Jej przygotowanie jest niezwykle proste a znika w bardzo szybkim tempie.

Mrożona kawa z akcentem

Składniki:

Mrożona kawa z akcentem

 

  • 2 czubate łyżeczki rozpuszczalnej kawy
  • 2 czubate łyżki lodów śmietankowych
  • 3/4 szkl zimnego mleka
  • 4 łyżki bitej śmietany
  • 2 czekoladki z alkoholem

 

 

Sposób przygotowania:

Mrożona kawa z akcentem
Kawę rozpuszczalną zalewamy 1/3 szklanki gorącej wody. Kiedy przestygnie, wkładamy do zamrażalnika na kilkanaście minut. Do wysokich szklanek wkładamy po czubatej łyżce lodów. Czekoladki delikatnie nacinamy tak, aby ich zawartość nie wypłynęła. Przelewamy alkohol do szklanek. Dobrze zmrożoną kawę równo rozlewamy dodając po połowie mleka. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę i rozkruszone czekoladki.

Tagi:

lody kawa