Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mrożone jogurtowce z musem truskawkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny deserek jogurtowy z musem truskawkowym

Mrożone jogurtowce z musem truskawkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mrożone jogurtowce z musem truskawkowym

 

Sposób przygotowania:

Mrożone jogurtowce z musem truskawkowym
Truskawki myjemy obieramy i miksujemy na mus (dodałam 2 łyżeczki rozrobionej żelatyny w wodzie). W 100 ml gorącej wody rozrabiamy żelatynę studzimy, do jogurtu dodajemy fruktozę oraz żelatynę i dokładnie mieszamy, Do foremek silikonowych (ja miałam babeczkowe silikonowe) nakładamy 1/4 wysokości musu truskawkowego, następnie dopełniamy jogurtem i mrozimy przez około godzinę, wyciągamy na talerze podając z listami świeżej melisy (dla smakoszy słodkości polewamy sosem czekoladowym )
Mrożone jogurtowce z musem truskawkowym
truskawki myjemy obieramy i przekąłdamy do malaksera - rozdrabniamy
Mrożone jogurtowce z musem truskawkowym
silikonowe foremki napełniamy powstałym musem
Mrożone jogurtowce z musem truskawkowym
do jogurtu dodajemy zimną już żelatynę i fruktozę
Mrożone jogurtowce z musem truskawkowym
napełniamy nasze foremki powstałą jogurtową masą