kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Mrożony sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sernik, który "piecze się" w zamrażarce

Mrożony sernik

Składniki:

Mrożony sernik

 

  • 250 ml waniliowego serka homogenizowanego
  • 2 łyżki mleka
  • 25 dag margaryny
  • 1,5 szklanki pokruszonych herbatników
  • 1 puszka skondensowanego mleka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 łyżka gorącej wody
  • 250 ml bitej śmietany
  • 10 dag mlecznej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Mrożony sernik
Pokruszyć herbatniki, dodać do stopionej margaryny razem z cukrem. Zagnieść. Taką masą wypełnić dno tortownicy i jej brzegi. Mleko lekko podgrzać, wymieszać ze startą czekoladą, lekko ostudzić a kawę rozpuścić w łyżce wrzątku. Zmiksować serek, nie przerywając miksowania, dodawać stopniowo dodawać kawę, czekoladę i skondensowane mleko. Wymieszać z bitą śmietaną. Masą wypełnić tortownicę. Dokładnie zakryć folią, włożyć do zamrażalnika na 12 godzin.