marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mrożony szampan z ocukrzonymi owocami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Butelkę szampana wstawić do kubełka z lodem na 30 min-1 godzi- -ny.Owoce opłukać,obrać niektóre i obtaczać w cukrze i dodawać do trunku.

Mrożony szampan z ocukrzonymi owocami.

Składniki:

Mrożony szampan z ocukrzonymi owocami.

 

  • 1 l.szampana "Dorato" lub "Igristoje"prosto z kubełka z lodem,
  • 5 sztuk owoców różnych na każdą porcję szampana(malinki,truskawki,wisienki,kiwi i karambola),
  • cukier do obtoczenia owoców biały lub trzcinowy.

Sposób przygotowania:

Mrożony szampan z ocukrzonymi owocami.
Butelkę szampana wstawić do kubełka z lodem na 30 min.-1 godzi-
-ny,a jak się dobrze schłodzi otworzyć i rozlać do kieliszków na 5-6
osób.Owoce umyć w bieżącej wodzie,obrać i pokroić na plasterki
i obtoczyć w cukrze białym lub trzcinowym.Te mniejsze owoce jak truskawki czy wisienki wrzucić po ocukrzeniu do szampana a plasterkami kiwi i karamboli również ocukrzonymi ozdabiać brzegi
kieliszków,nacinając przedtem każdy plasterek do połowy owocu.
Podawać od razu i na wieczór walentynkowy.

Tagi:

lody