Muffinki jogurtowe z nutą truskawek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzięki jogurtowi mają delikatny smak

Muffinki jogurtowe z nutą truskawek

Składniki:

Muffinki jogurtowe z nutą truskawek

 

  • 180 ml jogurtu naturalnego
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Muffinki jogurtowe z nutą truskawek
1. Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wbić jajka. Dodać olej i jogurt naturalny. Składniki krótko miksować na gładkie ciasto. 2. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Kroić na mniejsze kawałki. 3. Foremki do babeczek wykładać papilotami. Nakladać ciasto do 2/3 wysokości. Na wierzech kłaść po kilka kawałków truskawek 4. Babeczki piec 20 minut w 180 stopniach C. Studzić i dekorować polewą czekoladową