Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Muffinki kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proste, szybkie w przygotowaniu muffinki z dodatkiem kakao. Doskonale smakowały posmarowane czekoladowym kremem:)

Muffinki kakaowe

Składniki:

Muffinki kakaowe

 

  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 4 łyżki kefiru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olejek pomarańczowy - wg uznania
  • 3 łyżki kakao
  • 15 g cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Muffinki kakaowe
Wszystkie sypkie składniki przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać jajka, kefir, olej i trochę olejku pomarańczowego (aromat pomarańczowy). Wszystko wymieszać łyżką. Ciastem napełnić natłuszczone i posypane mąką foremki do muffinek lub papierowe papilotki. Muffinki piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Gotowe muffinki można dodatkowo posmarować dowolnym kremem.