bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Muffinki owsiano-bakaliowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne muffinki z płatkami owsianymi, jęczmiennymi i różnymi bakaliami nawet osoby na diecie mogą się na nie skusić.

Muffinki owsiano-bakaliowe

Składniki:

Muffinki owsiano-bakaliowe

 

  • Składniki mokre:
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • jogurt naturalny (ile zabierze)

 

  • Składniki suche:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki płatków jęczmiennych
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 łyżka słonecznika łuskanego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Muffinki owsiano-bakaliowe
W jednej misce łączymy ze sobą składniki mokre czyli jajko, miód, jogurt naturalny oraz olej, a w drugiej składniki suche czyli: płatki owsiane, płatki jęczmienne, pestki słonecznika, siemię lniane, jabłko obrane i pokrojone w drobną kosteczkę, rodzynki oraz proszek do pieczenia.

Potem łączymy wszystko razem, dajemy do foremek na muffinki i zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 20 minut.