Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Muffinki wytrawne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wytrawne babeczki z pieczarkami, boczkiem, papryką i pomidorkami koktajlowymi. Całość z ciągnącym się żółtym serem.

Muffinki wytrawne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki wytrawne

 

  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do pizzy + odrobina do obsypania po wierzchu babeczek
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jaja
  • 150-200g sera żółtego
  • 150 g boczku wędzonego
  • 1 czerwona papryka;
  • 10 pomidorków koktajlowych.

Sposób przygotowania:

Muffinki wytrawne
Suche składniki wymieszać ze sobą. W innej misce wymieszać wszystkie mokre składniki.

Przygotować składniki:

Pieczarki obrać pokroić w kostkę i usmażyć, paprykę pokroić w kostkę, boczek pokroić w kostkę i usmażyć, ser zetrzeć na tarce a pomidorki pokroić na plasterki. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać dodać dodatki.

Papilotki na muffiny wysmarować olejem nakładać do nich ciasta, a wierzch babeczki udekorować plasterkiem pomidorka.

Babeczki piec 25-30 minut w temp 180 stopni.
Muffinki wytrawne
Suche składniki wymieszać ze sobą w misce
Muffinki wytrawne
W innej misce wymieszać wszystkie mokre składniki.
Muffinki wytrawne
Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać dodać dodatki .
Muffinki wytrawne
Papilotki na muffiny wysmarować olejem nakładać do nich ciasta a wierzch babeczki udekorować plasterkiem pomidorka.