Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Muffinki wytrawne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Muffinki wytrawne to idealna przekąska na każdą imprezę. Z pomidorami suszonymi, oliwkami, serem feta i pietruszką. Pycha!

Muffinki wytrawne Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muffinki wytrawne

 

Sposób przygotowania:

Muffinki wytrawne
Wymieszać składniki suche: przesianą przez sito mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać za pomocą miksera składniki mokre: jajka, maślankę, a na końcu wystudzone, rozpuszczone masło.

Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi i wymieszać łyżką drewnianą.

Do gotowej masy dodać pokrojone składniki: ser feta i pomidory suszone pokrojone w kostkę, oliwki pokrojone w ćwiartki oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.

Przyprawić pieprz i zioła prowansalskie. Wymieszać. Masę wyłożyć do papilotek, zajmując 3/4 jej objętości. Piec 20-25 min. w temp.180 stopni.

Podawać na ciepło lub na zimno.  
Muffinki wytrawne
Upieczone muffinki wytrawne prosto po wyciągnięciu z piekarnika

Tagi:

przystawki