anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Muffinki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre i szybkie danie, które zapewne zaskoczy każdego. Warto pamiętać, aby wyciągać je jeszcze ciepłe z foremki, bo jeśli posiedzą w niej dłużej to będzie ciężko je wyciągnąć.

Muffinki z jajek Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Muffinki z jajek

 

  • 6-7 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • 1 mały słoiczek papryki marynowanej
  • 1 parówka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • pieprz
  • kucharek

Sposób przygotowania:

Muffinki z jajek
Parówkę pokroić w mniejsze kawałki. Szczypiorek poszatkować drobno, paprykę marynowaną wyjąć ze słoiczka, odsączyć z zalewy i pokroić w mniejsze kawałki.

Tuńczyk z puszki odcisnąć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć w misce i dodać pieprz z kucharkiem.

Wbić jajka, wymieszać dokładnie i przekładać do foremek lub brytfanny na muffinki.

Piec ok. 20-23 minuty w piekarniku w 180 st.
Muffinki z jajek
Na sdam początek szczypiorek poszatkować drobno.
Muffinki z jajek
Następnie paprykę odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki.
Muffinki z jajek
Parówkę pokroić, tuńczyka wyjąć z zalewy. Wymieszać wszystko.
Muffinki z jajek
Dodać do miski jajka, przyprawić i wymieszać dokładnie.
Muffinki z jajek
Przelać masę do brytfanny lub foremki i piec.
Muffinki z jajek
Muffinki z jajek- bardzo dobre, polecam spróbować.