MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Muffiny a la brownies

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Intensywnie czekoladowe muffiny a la brownies. Powalająca dawka czekolady w wytrawnym mało słodkim wydaniu.

Muffiny a la brownies Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny a la brownies

 

Sposób przygotowania:

Muffiny a la brownies
Masło wyjmujemy, żeby było miękkie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę. Dodajemy po kolei cztery jajka (uprzednio sparzone) i ubjamy na puszysto. Dodajemy rozpuszczoną gorzką czekoladę i miksujemy na jednolitą masę. Na koniec dosypujemy po pięćdziesiąt gram mąki pszennej i kakao i miksujemy. Do ciasta można dodać orzechów lub migdałow w zależności od upodobania, ale bez żadnych dodatków też są wyśmienite. Ciasto nakładamy do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
Muffiny a la brownies
Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku w kąpieli wodnej
Muffiny a la brownies
Ubijamy masło, cukier i dodajemy cztery jajka
Muffiny a la brownies
Dodajemy czekoladę, kakao i mąkę i miksujemy
Muffiny a la brownies
Nakładamy ciasto do papilotek i pieczemy 15 minut