Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Muffiny czekoladowe z orzechami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zasmakują zarówno młodszym, jak i tym starszym wielbicielom słodkości :)

Muffiny czekoladowe z orzechami

Składniki:

Muffiny czekoladowe z orzechami

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,7 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki soku bananowego
  • 0,5 czekolady
  • 3 łyżki orzechów laskowych posiekanych
  • 1 łyżeczka kakao
  • 5 dag margaryny

Sposób przygotowania:

Muffiny czekoladowe z orzechami
Mieszamy ze sobą w miseczce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, posiekane orzechy laskowe i kakao. W drugiej miseczce mieszamy ze sobą mleko, sok bananowy, jajka, rozpuszczoną i posiekaną margarynę. Sypkie składniki mieszamy z mokrymi. Po wymieszaniu dodajemy pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy na muffiny wyłożoną papilotkami. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.