Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Muffiny szarlotkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dla wszystkich miłośników szarlotki taka o to wersja muffinek. Ciasto ma smak szarlotkowy, do tego kawałki pieczonego jabłuszka

Muffiny szarlotkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffiny szarlotkowe

 

Sposób przygotowania:

Muffiny szarlotkowe
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy wszystko na puch. Następnie dodajemy na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i śmietanę - ciągle miksujemy. Na sam koniec dodajemy przyprawę do szarlotki i całość dokładnie mieszamy. Masę nakładamy powyżej połowy wysokości foremek na muffinki i wciskamy w nią po 2 cząstki jabłka ze skórką - pieczemy do 30 minut w 180*. Gorące wyjmujemy z foremek i dostawiamy do wystudzenia, podajemy obsypane cukrem pudrem
Muffiny szarlotkowe
Etap 1 do muffinkowego ciasta dodajemy przyprawe do szarlotki
Muffiny szarlotkowe
Etap 2 do ciasta wciskamy cząstki jablka ze skorka.