p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na muffinki

Muffiny w kwiatowych papilotkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Muffinki to taka wdzięczna słodkość, przy której nie trzeba się za bardzo starać, gdyż zawsze wychodzą.

Muffiny w kwiatowych papilotkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny w kwiatowych papilotkach

 

Sposób przygotowania:

Muffiny w kwiatowych papilotkach
Rozpuścić w rondelku 125 g margaryny, przestudzić, dodać 250 g jogurtu naturalnego, wbić 2 jajka i trzepaczką dokładnie ubić składniki. Granolę lekko rozdrobnić np. bez wyciągania z opakowania obić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Wszystkie suche składniki: granolę, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wymieszać dokładnie mieszadłem miksera. Mokre składniki z rondelka przelać do suchych, wymieszać mieszadłem ale niezbyt długo, nałożyć silikonową łopatką do 12 do papilotek do 1/2 wysokości, polać sosem jagodowym, przykryć pozostałym ciastem, posypać słupkami migdałów, lekko je docisnąć. Piec ok 30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C.Wyciągnąć i posypać cukrem pudrem. Podać je nie wyciągając ich z papilotek.
Muffiny w kwiatowych papilotkach
nałożyć silikonową łopatką do 12 do papilotek do 1/2 wysokości
Muffiny w kwiatowych papilotkach
nałożone ciasto do 1/2 wysokości polać sosem jagodowym
Muffiny w kwiatowych papilotkach
przykryć pozostałym ciastem, posypać słupkami migdałów, lekko je docisnąć
Muffiny w kwiatowych papilotkach
Piec ok 30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C