AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Muffiny warzywno makaronowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Muffiny warzywno makaronowe to wspaniały pomysł, na szybką i smaczną przekąskę. Myślę, że spełnią też swoją rolę jako obiad. Podane do mięsa zamiast ziemniaków.

Muffiny warzywno makaronowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muffiny warzywno makaronowe

 

Sposób przygotowania:

Muffiny warzywno makaronowe
Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu.

Do formy na muffiny wyłożyłam plasterki szynki. Następnie dodałam makaron.

Pokroiłam pomidora w kostkę, dodałam do makaronu. Wrzuciłam także ser solankowy w zalewie.

W miseczce wymieszałam jajka ze śmietaną i ze startym żółtym serem.

Doprawiłam solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. I wszystko zalałam masą jajeczną.

Wierzch posypałam kminkiem.

Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu przez 25 minut.




Muffiny warzywno makaronowe
Szybko i pysznie - muffiny warzywno makaronowe