bryndzia

bryndzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Muffiny z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Muffiny z bakaliami, to szybki prosty i smaczny deser. W sam raz do popołudniowej kawki :) Polecam!

Muffiny z bakaliami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muffiny z bakaliami

 

  • 3 jaja
  • 120 g mąki tortowej
  • 100 g mąki krupczatki
  • pół szkl cukru kryształu
  • pół szkl oleju
  • 1/3 szkl mleka
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

bakalie

Sposób przygotowania:

Muffiny z bakaliami
Bakalie drobno siekam nożem. Do miski wybijam jaja wlewam mleko, olej dodaję cukier z cynamonem. Miksuje na wolnych obrotach.

Mąkę z proszkiem przesiewam do osobnej miski, delikatnie łączę z masą jajeczną. Do masy dodaję posiekane bakalie, mieszam.

Ciasto wlewam do 3/4 wysokości formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piekę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 minut.

Przestudzone posypuję cukrem pudrem. 
Muffiny z bakaliami
Szybki i smaczny deser polecam! :)