Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Muffiny z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne muffiny z białą czekoladą

Muffiny z białą czekoladą

Składniki:

Muffiny z białą czekoladą

 

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 tabliczki białej czkolady
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka jogurtu greckiego
  • pół szklanki oleju
  • łyżka śmietany 18%
  • 1 jajo

Sposób przygotowania:

Muffiny z białą czekoladą
Dwie szklanki mąki wsypujemy do głębokiej miski. Dodajemy następnie do niej dwie łyżeczki proszku do pieczenia, dwie płaskie łyżki kakao, wsypujemy 3/4 szklanki cukru. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki i również dodajemy do suchych produktów, które znajdują się w misce. Wszystkie sypkie produkty mieszamy ze sobą. W oddzielnej misce łączymy ze sobą pół szklanki oleju, szklankę jogurtu greckiego, dodajemy łyżkę śmietany oraz wbijamy jajo. Dokładnie nasze płyny mieszamy ze sobą. Do suchych składników dodajemy mokre - mieszamy nie dokładnie.. Muffiny powinny nawet mieć grudki mączne. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny natłuszczamy i przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy około 30-35 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.