AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Muffiny z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekko kakaowe muffiny z pysznymi leśnymi jeżynami. Smakują wyśmienicie. Mają jedną wadę; szybko znikają z talerza :-)

Muffiny z jeżynami

Składniki:

Muffiny z jeżynami

 

  • Składniki suche:
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Muffiny z jeżynami
Do miski wsypać dwie szklanki mąki, jedną szklankę cukru. Dodać dwie łyżki kakao. Dosypać dwie łyżeczki proszku do pieczenia oraz szczyptę soli. Wszystko razem wymieszać.

W drugiej misce przygotować składniki mokre. Wlać szklankę mleka, dodać dwa jajka oraz roztopione masło ( około pół szklanki). Wszystko razem wymieszać.

Następnie składniki suche połączyć w jedną masę ze składnikami mokrymi. Wsypać jeżyny, wymieszać delikatnie i napełnić formą do muffinek.

Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 - 30 minut.

Tagi:

muffiny owoce