Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Muffiny z nadzieniem serowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne dyniowe muffiny, szybkie do wykonania, pachnące przyprawami korzennymi, nadziewane serkiem kremowym i posypane chrupiącą kruszonką z dodatkiem płatków owsianych.

Muffiny z nadzieniem serowym

Składniki:

Muffiny z nadzieniem serowym

Składniki na ciasto

Składniki na nadzienie

  • 200g serka philadelphia
  • 1/4 szkl cukru
  • 1 łyżeczka wanilii

Składniki na kruszonkę

Sposób przygotowania:

Muffiny z nadzieniem serowym

Sposób przygotowania ciasta

Do naczynia przekładamy mus z dyni, mleko, miód, cukier, olej, jajka, wszystko krótko miksujemy. W drugim naczyniu mieszamy suche składniki, wszytko razem łączymy, szybko mieszamy.

Do foremki na muffiny wkładamy papilotki, smarujemy tłuszczem, łyżką nakładamy ciasto do połowy foremek, nakładamy wcześniej przygotowane nadzienie serowe, przykrywamy resztą ciasta, posypujemy kruszonką. Muffiny pieczemy około 30 minut w 180*C.

Przygotowanie nadzienia

Do serka dodajemy cukier, wanilię, dokładnie ucieramy.

Przygotowanie kruszonki

Do masła wsypujemy mąkę, cukier, płatki owsiane, robimy kruszonkę.