Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Multiwarzywne leczo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie leczo uwielbiam! Wszystkie warzywa pochodzą z mojego ogrodu, są zdrowe,nie pryskane - takie danie jest pełne witamin i niezwykle smaczne.

Multiwarzywne leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Multiwarzywne leczo

 

  • 1,5 kg cukinii (poobraniu i wydrążeniu)
  • 1 kg pomidorów
  • 60 dag żółtej papryki
  • 70 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 4 cebule
  • olej
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Multiwarzywne leczo
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Cebule kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki - przekładamy do garnka, wlewamy nieco oleju i przesmażamy z dodatkiem soli i pieprzu. Paprykę kroimy w paseczki, cukinię w kostkę, a pomidory sparzamy i drobno siekamy. Do przesmażonej cebuli dodajemy paprykę i chwile przesmażamy, po czym dodajemy cukinię, pomidory, wlewamy 2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną ziół prowansalskich. Gdy warzywa są miękkie podajemy na gorąco.
Multiwarzywne leczo
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki..
Multiwarzywne leczo
Etap 2 składniki kroimy w kostkę, kielbasę w plastry
Multiwarzywne leczo
Etap 3 warzywa przesmazamy z kielbaska..
Multiwarzywne leczo
Etap 4 na koniec dodajemy pomidory i dusimy