agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

murzynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

tradycyjny murzynek, bez żadnych udziwnień:)

murzynek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

murzynek

 

Sposób przygotowania:

murzynek
w rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier, mleko i kakao, całość dokładnie mieszamy, na gładką konsystencję i pozostawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka i ostudzoną masę kakaową. Przelewamy do formy wysmarowane tłuszczem.
Pieczemy w temp 180 stopni przez 30 minut.
po upływie tego czasu sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie jest w środku surowe.


Smacznego:)
murzynek
ulubione ciasto dzieci, mega-slodkie, byc może dlatego:)

Tagi:

jajko jajka