ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Murzynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne ciasto z kremem.Doskonałe na różne okoliczności.

Murzynek

Składniki:

Murzynek

 

Sposób przygotowania:

Murzynek
1.CIASTO:
Do miski wsyp mąkę,sodę,proszek do pieczenia,kakao i cynamon.
Dodaj jajka,oliwę i cukier.Wymieszaj wszystko mikserem.Wsyp rozdrobnione orzechy.
2.Jabłka obierz,zetrzyj na tarce z największymi oczkami i odciśnij sok.Dodaj je do ciasta.
3.Murzynek piecz przez 50 min. w temp.180 st.Po ostudzeniu przekrój ciasto wzdłuż za pomocą noża lub nitki.
4.KREM:
Masło roślinne utrzyj z cukrem (3/4 szklanki) i kwaśną śmietaną.Odstaw na chwilę.Następnie przełóż ciasto kremem.Czekoladę rozpuść z mlekiem i polej ciasto.