SUPERPRZEPIS

Murzynek 2

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Murzynek 2 Więcej zdjęć (2)

Pyszny murzynek... Smacznego!!

Składniki:

Murzynek 2

 

Sposób przygotowania:

Murzynek 2
Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na około 15 minut. Pół szklanki mleka, dwie szklanki cukru, dwie łyżeczki kakao oraz rozdrobnione 25 dag margaryny zagotować razem. Po ugotowaniu odlać pół szklanki powstałego syropu. Syrop odstawić na parę chwil, żeby ostygł. Kiedy syropu już ostygnie należy do większej części wbić po kolei cztery całe jajka i dobrze wymieszać. Po chwili do masy dodać również dwie szklanki mąki i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia oraz wyparzone wcześniej rodzynki. Całość bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Tortownicę wysmarować bardzo dokładnie z każdej strony margaryną, a w następnej kolejności wlać do niej gotowe ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około 35- 40 minut. Uważać, żeby torcik nie przypalił się. Od razu po upieczeniu ciasto polać 1/2 szklanki wcześniej odstawionego syropu. Smacznego!
Murzynek 2
Ugotowana masa na murzynka z podanych składników...

Tagi:

jajko jajka