lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Murzynek przekładany kremem karpatkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczny murzynek i taki inny trochę

Murzynek przekładany kremem karpatkowym

Składniki:

Murzynek przekładany kremem karpatkowym

 

  • 4 szt jajka,
  • 3 szt mąka tortowa,
  • 1,1/2 łyżeczki proszek do pieczenia łyżka,
  • 1 szt cukier drobny,
  • 1 pacz cukier waniliowy,
  • 250 gram margaryna,,
  • 3 łyżki kakao
  • 0,60 mil szklanki mleka
  • robić tak jak na opakowaniu paczka kremu proszkowego do karpatki
  • margaryna będzie potrzeba na do kremu karpatkowego

 

Sposób przygotowania:

Murzynek przekładany kremem karpatkowym
1 -mleko, kakao i cukier i margarynę włóż do rondelka, gotuj aż cukier się rozpuści i masa stanie się gładka
 

2- Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy kakaowej.


3-Żółtka oddziel od białek. Dodawaj do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając.


4 -Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Przełóż do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.


5 -Ciasto przełóż do podłużnej formy kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia nie pamiętam ile ma moja blaszka ale to taka standardowa kupiona w agd


6- Piecz 50 minut w 180 st.C. Upieczone ciasto wyjmij z formy. Gdy lekko przestygnie przekrój na połowę


7 -Teraz zrób krem z gotowego proszku karpatkowego do kremu
przełóż murzynka i wstaw do lodówki można polać czekolada  

Tagi:

jajko jajka