katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

murzynek z kremem i galaretka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto smaczne i atrakcyjnie wyglądające.

murzynek z kremem i galaretka

Składniki:

murzynek z kremem i galaretka

 

  • 1,5 szt margaryny,
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyżki wody,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • powidła śliwkowe,
  • 2 paczki biszkopty okrągłe,
  • 4 szt jajek,
  • 1 szt brzoskwinie w puszce,
  • 2 szt budyń kokosowy,
  • 2 szt galaretka

 

 

Sposób przygotowania:

murzynek z kremem i galaretka
Biszkopty przełożyć powidłami i ułożyć na spodzie formy. Jajka ubić z cukrem, dodać rozpuszczona margarynę 125g, mleko, wodę oraz zmieszane ze sobą mąkę, proszek i kakao. Biszkopty zalać powstałym ciastem i upiec w 180 stopniach 30 minut. Zaparzyć filiżankę kawy i namoczyć lekko wystudzone już ciasto. Z puszki brzoskwiń odlać sok, zagotować z cukrem, dodać rozpuszczone w szklance wody budynie i zagotować. Kiedy masa będzie gęsta, zdjąć z ognia, wystudzić.Zmiksowaną z margaryną na gładką masę, wyłożyć na ciasto.Na to dać pokrojone brzoskwinie. Galaretki rozpuścić w litrze wody, kiedy zaczną tężeć, zalać ciasto. Gotowe po zastygnięciu.