CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na prawdę pyszny mus, a do tego samo zdrowie. Potas, magnez, żelazo i tak potrzebny kobietom kwas foliowy.

Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie

mus

Sposób przygotowania:

Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie
Pracę na musem zaczynamy od obrania banana. Kroimy go w plasterki i wkładamy do wysokiego naczynia.

Jabłko obieramy, też kroimy w plasterki i dorzucamy do banana.

Dokładamy sporą łyżkę miodu, u mnie gryczany, jedną płaską łyżeczkę młodego jęczmienia i ok. 50 g jogurtu.

Wszystko dokładnie blendujemy i na koniec dolewamy resztę jogurtu. 
Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie
Muz jest lekki i niezbyt gęsty i wyjątkowo dobry

Tagi:

owoce deser