MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Mus bananowo-jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo prosty deser dla bobasa do przygotowania w kilka minut.

Mus bananowo-jagodowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus bananowo-jagodowy

 

 

Sposób przygotowania:

Mus bananowo-jagodowy
Jagody opłukać i przebrać. Można też użyć jagód ze słoika, które są najlepszym rozwiązaniem w okresie zimowym, ale wtedy bierzemy ich trochę mniej. Jagody wrzucamy do plastikowego naczynia do miksowania. Banana obieramy i odcinamy końcówki. Pokrojonego banana dorzucamy do jagód i wszystko blendujemy na gładką masę. Przekładamy do miseczek i dekorujemy świeżymi jagodami lub sokiem z jagód ze słoika.
Mus bananowo-jagodowy
Świeże jagody lub te ze słoika przekładamy do blendera
Mus bananowo-jagodowy
Dodajemy pokrojonego banana i miksujemy na gładko