iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Mus czekoladowo-truskawkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest to mój ulubiony deser pucharkowy, połączenie musu czekoladowego i truskawek jest strzałem w dziesiątkę.

Mus czekoladowo-truskawkowy

Składniki:

Mus czekoladowo-truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowo-truskawkowy
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy do śmietany, dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz żelatynę. Truskawki miksujemy a kilka zostawiamy do dekoracji, mandarynki obieramy i rozdzielamy na cząstki. Truskawki mieszamy z masą śmietanowo - czekoladową i przekładamy do pucharków, dekorujemy truskawkami oraz mandarynkami. Wstawiamy do lodówki.

Tagi:

czekolada