monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Mus czekoladowy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prościutki, delikatny deserek na zimno.. jego największy problem to fakt,iż trzeba trochę poczekać na zjedzenie go ale warto poczekać:)

Mus czekoladowy z truskawkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus czekoladowy z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy z truskawkami
Mus: Śmietanę przelać do rondelka i postawić na ogień. Ogrzewać aż do zawrzenia. Zdjąć z ognia i dodać do niej kawałki czekolady. I zostawić do roztopienia czekolady co jakiś czas mieszając. Następnie przykryć folią spożywczą i ostudzić. Przełożyć do lodówki na kilka godzin, ja zostawiłam na całą noc. Kolejnego dnia ubić przygotowaną masę na puszysty krem. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki i dodać do kremu. Wymieszać. Rozdzielić na 4 pucharki. Dekoracja: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Przełożyć do szprycy i nałożyć na krem. Udekorować kawałkami truskawkami. Smacznego!
Mus czekoladowy z truskawkami
schłodzoną śmietanę z czekoladą ubić na krem
Mus czekoladowy z truskawkami
dodać kawałki truskawek i wymieszać delikatnie

Tagi:

czekolada